Huilbaby rustig binnen een minuut

In het parool stond onlangs een artikel over een manier om een huilbaby binnen een minuut tot rust te brengen. Kinderarts Lasham uit Blaricum heeft een interessante manier meegenomen uit Amerika van Dr Harvey Karp.
Deze arts was het opgevallen dat in veel culturen baby’s niet huilen en dat dit wel in westerse culturen voorkomt. Hij ontdekte dat een serie van vijf handelingen voldoende waren om baby’s volledig tot rust te brengen.
Overigens geldt deze methode alleen voor baby’s tot drie maanden oud omdat daarna alle elementaire reflexen zijn verdwenen. De baby kan hierna zelf leren.

Hoe werkt het

Het tot rust brengen van de baby bestaat uit 5 stappen:

 • De baby inbakeren
 • De baby op je onderarm op de zij leggen met het hoofdje in je hand
 • Als de baby huilt, heel hard en anders gewoon SHHH roepen. Hiermee boots je de bloedsomloop na die het kind in de baarmoeder hoort.
 • Zachtjes met het hoofdje wiebelen
 • De baby een speen geven.

Lees het artikel , hier………
Voor een filmpje op You Tube, The happiest baby on the block, kijk hier……

Wil je op de hoogte blijven en regelmatig een nieuwsbrief ontvangen van de praktijk voor kindercoaching, schrijf je dan in voor deze nieuwsbrief.


Dit bericht is geplaatst in Gelezen, Ontwikkeling van kinderen met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Huilbaby rustig binnen een minuut

 1. ron borsboom schreef:

  is wat doeltreffend kan zijn hoeft nog niet goed te zijn. Kinderen kunnen door hun kwetsbaarheid makkelijk getraumatiseerd zijn ,hetzij tijdens de geboorte of ervoor in de prenatale tijd. Het is belangrijk dat het kind dat uit en het kwijt kan raken. Zeker niet onderdrukken ,zoals deze arts doet. Ik hoop niet dat in nederland deze methode een kans krijgt.

  • Tea schreef:

   Dag Ron,

   Dank je voor je reactie. Een baby die huilt doet dat niet voor niets en er zal dus altijd iets aan de hand zijn. Het is goed om vooral naar de baby, maar ook zeker naar de ouders te kijken om zo te kunnen ontdekken wat het beste kan helpen.
   Klopt het dat je o.a. werkt als CranioSacraaltherapeut? Mijn ervaring is dat ook dat heel helpend kan zijn bij huilbaby’s. Ik denk dat je met welke methode dan ook heel goed moet kijken naar het kind, de ouders en de voorgeschiedenis en zo kan aftasten wat voor een kind zou kunnen werken. Als je goed in contact blijft met kind en ouders durf ik niet te zeggen wat het beste is. Ik weet alleen dat de uitputting bij ouders door een huilbaby en de uitputting bij de baby zelf alle hulp en steun vereist die nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *