Ik leer leren

cover (3)Veel kinderen vanaf groep 7/8 hebben moeite met leren en vanaf de brugklas wordt er op dit gebied veel van hen verwacht.
De Ik leer leren training is een programma voor kinderen waarin ze leren over:

 • leerstijl
 • leerstrategie
 • faalangst
 • concentratie
 • motivatie
 • plannen en organiseren
 • evalueren
 • en natuurlijk heel veel tips, weetjes, testen en oefeningen

De training wordt gegeven door speciaal opgeleide en gecertificeerde trainers die als beroepskracht ervaring hebben in het omgaan met kinderen en leren.

Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat de Ik leer leren training kinderen leert welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren.
Waar huiswerkbegeleiding vooral gaat over de inhoud van de vakken, gaat Ik leer leren over HOE te leren.
Tevens helpt deze training naast beelddenkende en visueel ingestelde kinderen, ook kinderen met andere leerstijlen door het onderzoeken en aanbieden van meedere leerstijlen en leervoorkeuren.

Lees meer over de training op de speciale website: Ikleerleren.nl
Wil je trainer worden om kinderen te helpen lees dan hier verder….
Wil je het speciale werkboek bestellen, lees dan hier verder….

Bekijk het filmpje over Ik leer leren:

Hieronder zie je een paar voorbeelden uit het werkboek Ik leer leren voor kinderen en hun ouders.

pag-34 (3)pag-37 (3)pag-20 (3)

2 reacties op Ik leer leren

 1. Marjan Meijerink schreef:

  Twee daagse training in Almere gehad op 17 en 18 januari jl. We hebben daar de ‘testvragen manieren van leren’ van blz. 10 en 11 gemaakt (dierentest). Er zijn niet voor alle dieren evenveel vragen gemaakt en kun je niet snel zien welk dier je voorkeur heeft. De formule die hierbij hoort: (voorbeeld van de buizerd) totaal aantal vragen 14 =100%, totaal aantal goed is bijvoorbeeld 6. 100×6=600:14=42,9%. Als je dit voor elk dier afzonderlijk uitrekent kun je zien welk dier de voorkeur heeft. Succes. Marjan M.

  • Tea schreef:

   Deze zogenaamde onrechtmatigheid wordt gezien en valt op door kinderen die hoog scoren op leren als een buizerd. En zij zullen inderdaad ook altijd de wiskundige formule erbij leveren om tot een goede verdeling te komen.
   Zo heeft de dierentest verschillende dubbele functies die de trainer onmiddellijk opmerkt wanneer kinderen worden uitgenodigd om eerst op gevoel het passende dier uit te kiezen. De test daarna geeft meestal hetzelfde beel als de impuls van het kind die waargenomen is door de trainer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *