Boek Zo veel te leren

boek zoveel te lerenOmdat steeds meer en steeds vaker mensen mij vroegen om een boek uit te geven, heb ik uiteindelijk besloten hieraan gehoor te geven.
Dit heeft geresulteerd in het boek zo veel te leren en het wordt uitgegeven door 248 media waar je het via deze link kunt kopen.

Dit staat er op de achterflap van het boek:

Een kinderleven is maar kort. Toch leert een mens nooit zo veel als juist in die kinderjaren. Op lichamelijk, emotioneel en sociaal vlak is er voor het kind iedere dag iets nieuws te leren, wat natuurlijk ook geldt voor het leren op school. Ondertussen zijn de ouders van het kind aan het leren over hun plek in de samenleving en in relaties.

Dit boek wil iets toevoegen aan het opvoeden, begeleiden en coachen van kinderen, bekeken vanuit de totaliteit van een heel mensenleven. Niet de waan van de dag is wat kinderen vooruit helpt, maar de blik op de toekomst. De auteur houdt rekening met het kind als onderdeel van zijn familie, van zijn eigen levenspad en van de sociale context waarvan hij deel uitmaakt. Hiermee wil ze bereiken dat we ons ervan bewust worden dat kinderen heel veel moeten leren en hoe mooi het is wanneer kinderen worden gezien als individuen die groeien naar volwassenheid. Wij ouders, begeleiders of coaches mogen iets van onszelf toevoegen aan het leven van het kind.

In Zo veel te leren zijn de mooiste, meest aansprekende blogs uit de dagelijkse praktijk van de auteur verzameld. Ze zijn geschreven met veel liefde voor grootouders, ouders en kinderen. Volwassenen zullen hun kind-zijn erin herkennen, inzichten verwerven en handige tips aantreffen.

Over mijzelf staat dit op de achterflap

Tea Adema is in de eerste plaats coach voor kinderen en volwassenen. Daarnaast heeft ze al honderden beroepskrachten mogen bijscholen over coachend omgaan met kinderen en hun ouders. Dit doet ze in de door haar ontwikkelde opleiding tot kindercoach, waarbij ze zowel haar theoretische als haar praktische inzichten deelt en vele praktische handvatten geeft. De bijzondere band van liefde tussen grootouders, ouders en kinderen heeft ze vooral leren kennen tijdens haar werk. Vaak heeft ze te maken met kinderen en ouders die in moeilijke omstandigheden met elkaar verbonden zijn en alles in het werk stellen om het beter te krijgen voor de volgende generatie. Daar wil ze op haar eigen manier graag een klein steentje aan bijdragen.

Wil je ook leren kinderen te begeleiden en de basisopleiding tot kindercoach of een bij of nascholing volgen, lees dan verder op de site voor de opleiding tot kindercoach of op de website voor Ik leer leren
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
De materialen voor de kindercoach vind je in de webwinkel….


Dit bericht is geplaatst in Aanbod kindercoaching, Bij mij thuis, Gelezen, Wist je dat?. Bookmark de permalink.

2 reacties op Boek Zo veel te leren

 1. Carola Bouman schreef:

  Hallo Tea,

  Wat leuk en vooral wat mooi dat je een boek hebt geschreven met al je kennis en vaardigheden. Het mooie is dat alles zo uit de praktijk komt en ook weer toe te passen is in de praktijk. Fantastisch dat je zo je werk kan en mag doen en uitbreiden. Gefeliciteerd!
  Natuurlijk vind ik het ook leuk om een exemplaar te krijgen en te lezen. weet zeker dat er zeer mooie en bruikbare tools in staan.
  Nogmaals gefeliciteerd en warme groet, Carola

 2. Gabrielle schreef:

  Ik zit helemaal in de leer flow! Wat is er verschrikkelijkijk veel moois te leren… In januari leren leren training doen bij Marijke … Maar jou boek maakt me ook heel nieuwsgierig.. Ik wil hem wel winnen.. Ik ben juf van 28 kleuters .. Ik begeleid kinderen met uitdagingen .. Kom maar op met inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *