Basisopleiding kindercoach 2014-4 (41)Het coachen van kinderen is een prachtig beroep. En het mooie is dat het zo goed inpasbaar is in vele beroepen. Je kunt coachend met kinderen omgaan als leerkracht, als groepsleider, als logopedist, diëtist, verpleegkundige, pedagogisch medewerker, fysiotherapeut en als zelfstandig gevestigd kindercoach.
De kunst is te herkennen waar je samen met het kind en zijn ouders iets kunt veranderen in een kleine stap voorwaarts en kunnen herkennen en steunen bij dat wat niet te veranderen is. Zodat kind en ouders vooral zichzelf leren accepteren in talenten, mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden.
En vooral het even mogen delen van een klein stukje levenspad met die ander is een hele dankbare taak.

Ook nu weer gaan 23 mensen verder op hun eigen weg waarin ze er mogen en kunnen zijn voor kinderen en alles wat daarbij hoort.
Alma, Andrea, Annemarie, Ans, Astrid, Berthea, Carolina, Carla, Chantal, Desiree, Ellen, Gea, Jacob, Jannie, Jessica, Linda, Marianne, Marjan, Mirjam, Sacha, Selian, Susan en Tineke de kinderen hebben een fijne plek bij jullie!

Lees ook: Accepteren en veranderen
Lees ook: Je kinderen zijn je kinderen niet
Lees ook: Luisteren
Lees ook: Loslaten
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: De reis van de kindercoach
Lees ook: Het vakmanschap van de kindercoach
Lees ook: Wie komen er naar de opleiding tot kindercoach
Lees ook: De kindercoach als vertaalmachine
Lees ook: Een sessie van de kindercoach

Heeft je kind of jij behoefte aan ondersteuning dan kun je een beroep doen op de praktijk voor kindercoaching. Hier kun je ook de nieuwsbrief aanvragen.
De opleiding tot kindercoach geeft vele handvatten om ouders en kinderen te helpen in situaties die moeilijk zijn. Ken je de training Ik leer leren al?
Materialen voor kindercoaching koop je bij Ninico


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)