Nog steeds is kindercoaching een vrij onbekend fenomeen voor het grote publiek. Ondanks dat vooral beroepskrachten steeds meer de behoefte hebben op een coachende manier met kinderen en ouders om te gaan, wordt veel van de kennis daaromtrent nog niet gegeven op de reguliere scholen en universiteiten.
Bijna wekelijks hoor ik van cursisten hoe jammer het is dat de lesstof die aan bod komt in de opleiding tot kindercoach, niet eerder is opgedaan.
Ook psychologen en orthopedagogen die toch een behoorlijke studie achter de rug hebben, kennen veel begrippen niet die voor een kindercoach al heel gewoon zijn.
Veel beroepskrachten hebben behoefte aan praktische handvatten en die kun je vinden in dit e-boek.

Het e-boek: Dit is kindercoaching

Dit gratis boek geeft een inkijk in het werkingsgebied van de kindercoach. Het is samengesteld uit de meest informatieve artikelen over kindercoaching.
Het geeft antwoorden op de volgende vragen:

  • Wat is kindercoaching
  • Voor wie is kindercoaching
  • Wat zijn de principes van kindercoaching
  • Leerproblemen en kindercoaching
  • Emotionele problemen en kindercoaching

In dit boek zijn meerdere praktijkvoorbeelden opgenomen van coachingssessies en het geeft daarmee een goed inzicht in het werkingsgebied van de kindercoach. De artikelen zijn eerder op deze weblog gepubliceerd.

Dit e-book is tot stand gekomen dankzij de input van de vele kinderen en ouders die bij mij in de praktijk voor kindercoaching en opvoedcoaching zijn geweest. Ook de vele cursisten die deelnamen aan de opleiding tot kindercoach hebben mij veel geleerd.
Al deze kinderen en volwassenen maakten het mij mogelijk om mijn ervaringen op te schrijven en te delen. Ik ben allen veel dank verschuldigd en dankbaar voor het vertrouwen.
Sinds april 2014 is het vervolg op het eboek via Bol.com verkrijgbaar.
Zo veel te leren is de titel. Dit is de link

Wil je het gratis boek ontvangen download dan “gratis e-boek ontvangen” hier……

Door het aanvragen van dit e-boek ontvang je daarna maandelijks een nieuwsbrief met nog meer praktijkvoorbeelden uit de kindercoachpraktijk.
boek zoveel te leren

Het boek Zo veel te leren. Verkrijgbaar sinds april 2014 via Bol.com.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)