LL Hengelo-1In februari zijn er 2 opleidingen afgerond. Allereerst was daar een training Ik leer leren in Hengelo die door Marijke Teeuwissen werd gegeven en waar een groep enthousiaste mensen aan deelnamen.
Stampen, begrijpend lezen, teksten onthouden en woordjes leren, werkstukken maken en hele dagen opletten. Het leven van pubers valt niet altijd mee :-)
We staan er niet zo bij stil, maar pubers moeten over heel wat vaardigheden beschikken willen ze enigszins zorgeloos de schooltijd doorkomen.
En omdat vele kinderen zo nu en dan een steuntje in de rug kunnen gebruiken is er de Ik leer leren training.
Andrea, Bianca, Jacoline, Jessy, Marianne, Mariel, Marleen, Nienke, Petra, Renate, Sandra, Tess en Wietske hebben met veel plezier en ontdekking deze training afgerond. Ik wens jullie allen heel veel plezier met de training en inspiratie voor je leerlingen en kinderen en pubers in je praktijk.

BO 2015-3Op 28 februari werd alweer de derde basisopleiding van dit jaar afgerond. Ook deze groep heeft gemerkt en gewerkt met groen denken en ontdekken hoeveel ruimte en plezier dat geeft in het helpen van kinderen en ouders die stagnatie en problemen (rood) ervaren.
Aafke, Annelies, Annie, Ard, Charlotte, Cocky, Eke, Ellen, Erica, Hetty, Inge, Jolanda, Joyce, Lenny, Maaike, Marloes, Riny, Sabyna, Sietske, Wiesje, Willeke, Willy en Ytsje-Janne, ik hoop dat jullie nog lang en vaak doorgaan met het ontdekken van je eigen mogelijkheden en die van de ander om zo samen verder op weg te gaan.

Coaching gaat over het hier en nu en het is de kunst om het simpel te houden. Juist in de eenvoud vind het coachen van kinderen en ouders zijn kracht.
Dit betekent dat omstandigheden zoals echtscheiding, ziekte of onvermogen niet primair voorop staan.
Wat wel voorop staat is hoe een kind met die omstandigheden leert omgaan en gaat oefenen met nieuw gedrag wat meer helpend is, juist in een moeilijke situatie. Dan komt een kind optimaal in zijn kracht zoals we dat vaak zo mooi noemen en wat ook zo ongrijpbaar is.

Wil je meer lezen over deze wijze van coaching, lees dan verder…

Lees ook: Kind of methode, methode of kind
Lees ook: Zijn we blij met magister?
Lees ook: Het moeilijkste leerprobleem is een motivatieprobleem
Lees ook: Concentratieproblemen bestaan niet
Lees ook: Hoe concentratieproblemen coachen
Lees ook: De luikjes dicht bij leren
Lees ook: Het waarom van friemelen
Lees ook: Eruit halen wat erin zit?
Lees ook: Faalangst veroorzaken
Lees ook: De kindercoach is een stoplichtdenker
Lees ook: Het onzichtbare voordeel van het probleem
Lees ook: De taal in het land van de kindercoach
Lees ook: De reis van de kindercoach

Wil je ook leren kinderen te begeleiden en de basisopleiding tot kindercoach of een bij of nascholing volgen, lees dan verder op de site voor de opleiding tot kindercoach of op de website voor Ik leer leren
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
De materialen voor de kindercoach vind je in de webwinkel….


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)