Dit is een bijdrage van Wendie Brauckmann, de schrijfster van Ikkes.
Ikkes is een ontroerend boekje voor jonge kinderen en hun ouders en ik wil het bij deze van harte aanbevelen.
Je kunt Wendie en Ikkes bezoeken via haar website: www.jijenikkes.nl

De geboorte van Ikkes

Twee jaar geleden droomde ik over een kindje, een ontwapenend kinderlijk mannetje dat Ikkes heet. Ik zag hem nog op mijn netvlies toen ik wakker werd.
Diezelfde dag schilderde ik zijn blije verschijning op doek in mijn atelier. Er volgden er al snel meer, in andere houdingen, met andere gezichtsuitdrukkingen en close-ups.
Binnen een paar dagen begon me te dagen dat er een verhaal groeide rondom Ikkes. Op het moment dat ik ervoor ging zitten, rolden de woorden in rijm uit mijn pen op papier.

Enthousiast en verbaasd tegelijk liet ik me meevoeren door de stroom; Ikkes wil je vriendje zijn, je zeggen dat je altijd oké bent, naar je luisteren en van je houden. Hij voelt, helpt, deelt, geeft, straalt en weet. De kwaliteiten van het hart dus.
Toen viel het kwartje: dit boek komt niet uit mijn hoofd, maar uit mijn hart. De essentie van Ikkes is de stem van mijn hart, liefdevol contact zoekend met jouw hart. Gesteund door deze krachtige overtuiging en vele vakbekwame mensen om me heen, werd Ikkes een heus boek. Of eigenlijk een serie van vijf boeken, waarvan alleen het eerste tot nu toe is uitgegeven.

Mijn hartenwens is dat kinderen en volwassenen geraakt worden in hun eigen hart tijdens het lezen of werken met Ikkes.
Want wie droomt er niet van een wereld vol hartelijke, liefdevolle mensen? Zodat je veilig je hart kunt openen en genieten van het leven!

De stem van je hart
spreekt de taal van je ziel
de liefde die wil stromen
verbinden in eenheid
luister met je hart
leer van je kind

Lees ook: Vrolijk
Lees ook: Kindergeluiden
Lees ook: Buitenspelen is de wereld ontdekken
Lees ook: Speeldozen
Lees ook: Graffiti onder de tafel

Heb jij of je kind behoefte aan ondersteuning om de gevoelens van je kind te onderzoeken, kijk dan of de praktijk voor kindercoaching iets voor je kan betekenen.
Wil je op de hoogte blijven, vraag dan de nieuwsbrief aan.
Wil je ook leren kinderen te begeleiden en de basisopleiding tot kindercoach of een bij of nascholing volgen, lees dan verder op de site voor de opleiding tot kindercoach.


Je las een blogartikel van Centrum Tea Adema…

…maar kijk gerust ook eens naar de andere informatie op onze website:

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen en video’s vol tips en inzichten?

Like dan onze Facebook-pagina of schrijf je in voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief. Allebei mag ook. ;-)